eniris.be

About Eniris

Van 3 universiteit studenten naar een uitgebreid ingenieursteam

After countless dinner conversations, three problem-solvers with a complementary university knowledge decided to take action. Solving a global issue with straightforward software is a challenge, but after a few years and thousands of cases along the way, our software is at its peak.

43.000 installations pushing data to our platform

After a few business cases we eventually grabbed the attention of imec.istart: Eniris received more options to control energy, making our clients save up to 30% on energy in a typical setting.

+ 0

Devices are monitored

+ 0

Protocols or brands

+ 0

Industrial installations

Artikels

Door Bart Verheecke, Co-Founder

Smart grid controller

De Smart grid controller biedt oplossing voor particulieren en bedrijven die kampen met beperkingen op het net.

Met de groeiende populariteit van zonne-energie en de overstap van gas naar elektriciteit, komt het elektriciteitsnetwerk in Nederland steeds meer onder druk te staan. Hoewel netbeheerders fors investeren om het netwerk te verbeteren, blijft de capaciteit op sommige locaties beperkt. Om deze uitdagingen aan te pakken, biedt de smart grid controller een oplossing voor zowel particulieren als bedrijven die actief hun energieverbruik willen managen. 

Door het installeren van een smart grid controller, kunnen huiseigenaren en bedrijven hun energieverbruik in real-time monitoren en beheren. Dit stelt hen in staat om hun energieverbruik beter af te stemmen op de beschikbare capaciteit van het netwerk, waardoor beperkingen op het netwerk worden verminderd. Hierdoor kunnen zij hun energierekening verlagen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere samenleving. 

De smart grid controller is een innovatieve oplossing die inspeelt op de groeiende vraag naar duurzame energie en de beperkingen op het elektriciteitsnetwerk. Het biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om op een effectieve en efficiënte manier hun energieverbruik te managen en bij te dragen aan de energietransitie. Met de uitbreiding van het smart grid systeem kunnen huiseigenaren en bedrijven nog meer voordelen behalen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gebruikmaken van een dynamische tariefstructuur, waarbij de kosten van elektriciteit fluctueren op basis van de vraag en het aanbod. 

Dit stimuleert een verantwoordelijk energieverbruik en biedt tevens financiële voordelen. Al met al biedt de smart grid controller een uitstekende oplossing voor particulieren en bedrijven die te maken hebben met beperkingen op het net en tegelijkertijd actief hun energieverbruik willen managen. Het is een stap in de richting van een duurzame toekomst. 

Door Bart Verheecke, Co-Founder

(Cyber)Security

Als bedrijf nemen wij security zeer serieus. We begrijpen dat de bescherming van persoonsgegevens en andere gevoelige informatie van onze klanten van groot belang is, en we zetten ons daarom in om onze systemen en processen zo veilig mogelijk te maken. Een van de manieren waarop we dat doen, is door actief de OWASP community te volgen.

De Open Web Application Security Project (OWASP) is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor verbetering van de software security. Door deel te nemen aan de OWASP community, blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en best practices op het gebied van security. We hebben ook een gecertificeerd professionals die meewerken in de community.

Daarnaast nemen we maatregelen om de toegang tot onze systemen te beveiligen, zoals firewalls en encryptie. We zorgen er ook voor dat onze medewerkers voorzien zijn van training en bewustzijn inzake security. We houden regelmatig controles uit om onze processen en systemen te testen en we blijven ons inspannen om de security van onze systemen te verbeteren.

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat we alles in het werk stellen om hun gegevens veilig te houden, en we zijn trots op onze inspanningen om de OWASP community bij te staan in de strijd tegen cybercrime.

News

Play Video

“Bart Verheecke sketched a picture for us of a world where neighbourhoods aren’t falling apart due to gas extraction, or where your electricity bill does not depend on geopolitical factors.”

Play Video

"The internet of energy is inevitably approaching and Eniris is ready for it."

Play Video

Remotely charging your car though the use of a simple app. 

News

De presentatie gaat over smart grids, om een evenwicht te vinden tussen de variabele lokale energieproductie en de afname. “De smart grid controller, die we ontwikkelen, fungeert als persoonlijke energiemanager voor residentiële en zakelijke klanten. Het systeem optimaliseert energieverbruik door real-time aanpassingen te doen op basis van hernieuwbare energiebronnen en het dynamisch beheren van verschillende energie-apparaten.” 

We zijn aanwezig als standhouder op SolarSolutions International!  Dinsdag 14  t/m donderdag 16 maart 2023  – Expo Greater Amsterdam. Claim uw gratis ticket! 

We’re delighted to announce our sponsorship for BVBE’s upcoming event. Read more about it here. 

Play Video
Play Video
Play Video

“Bart Verheecke sketched a picture for us of a world where neighbourhoods aren’t falling apart due to gas extraction, or where your electricity bill does not depend on geopolitical factors.”

"The internet of energy is inevitably approaching and Eniris is ready for it."

Remotely charging your car though the use of a simple app. 

Contact us